Skip to content Skip to footer

Mi a Remix Powder és mire jó?

A Remix Powder használata kényelmes és megkönnyíti a komposztálást. A Remix Powder szárított kókuszrost keverék. Inaktív formában tartalmazza azokat a jótékony hatású probiotikus mikroorganizmusokat, amelyek a hulladék nedvesség tartalmával érintkezve aktiválódnak és így kezdik el lebontani azokat.

Az EcoTerra komposztálóhoz javasoljuk a mindennapi használatát, mivel a konyhai hulladék elegendő nedvességet tartalmaz ahhoz, hogy a jótékony hatású mikrobák elkezdjék a lebontó munkát.

EcoTerra komosztáló vásárlásánál egy zacskó (750 gr) Remix Powdert adunk ajándékba, amely kb. 3 hónap komposztáláshoz elegendő.

elnyeli az extra nedvességet

A kókuszrost abszorpciós erejét használja fel a komposztálás során felszabaduló folyadék (csurgalékvíz) felszívására.

Szagtalanít

A Remix Powder fellazítja a komposzt halmot. A kókuszrostban, valamint az EcoTerra edényeken található szellőztető lyukak biztosítják a folyamatos oxigén áramlást, így nincs szükség folyamatos kevergetésre, és nem képződnek kellemetlen szagok sem.

Szuper szénforrás

A Remix Powder megfelelő szénforrást biztosít a komposztáláshoz. Ideális részecskemérettel és felülettel rendelkezik, így nem fog tömörödni a komposzt halom. Magas lignintartalma pedig növeli a kész komposzt tápértékét, mely javítja a gyökérzet egészségét.

Porózus komposzt

A Remix Powder felhasználásával előállított komposzt, a kókuszrost tartalmának köszönhetően, kész ültető közeget állít elő. Akár közvetlenül a komposztba vethetünk magokat vagy ültethetünk növényeket.

Siker rögtön az elejétől

A megfelelő nedvességtartalom és az elegendő oxigén kulcsfontosságú a szagtalan komposztáláshoz. A Remix Powder használata könnyű és segít abban, hogy a komposztálás a mindennapjaink részévé váljon!

Felgyorsítja a folyamatot

A Remix Powder olyan mikroorganizmusokat és enzimeket tartalmaz, melyek természetes módon, biztonságosan gyorsítják a komposztálási folyamatot. Így akár 30 nap alatt is végbemegy a folyamat.

Hogyan kell használni?

Minden egyes alkalommal, amikor a konyhai hulladékot a komposztálóhoz adod, be kell takarni a halmot Remix Powderrel. Azaz szórj néhány maroknyi Remix Powdert a halomra mielőtt a friss hulladékot hozzáadod, majd takard be a halmot megint Remix Powderrel – így nem kell kevergetni sem. Ez a módszer a gyümölcslegyeket is hatékonyan távol tartja.

Ha egyszerre több mint 1 kg friss hulladékot szeretnél a komposzthalomhoz tenni, először add hozzá a felét és fedd be Remix Powderrel. Ezután add hozzá a másik felét és fedd be újra a kupacot Remix Powderrel.

A Remix Powder és a szerves hulladék rétegelésével tudunk gondoskodni arról, hogy elegendő levegő és szénforrás legyen a komposztunkban az optimális, szagmentes komposztáláshoz. Az aerob bomlási folyamathoz nitrogénre van szükség (amit a konyhai hulladékból nyerünk), szénforrásra (ezt adja a kókuszrost alapú Remix Powder) és oxigénre (a Remix Powder segítségével légrétegek alakulnak ki a komposztban és így jól tud szellőzni). Ezt a három összetevőt kell egyensúlyban tartani az aktív, szagmentes komposztáláshoz.

A komposztálási tájékoztatót a Daily Dump anyagainak felhasználásával készítettük. A Biodesign a Daily Dump hivatalos partnere.